Díjazottak

CSR Piac díj

A CSR Piac 2011 keretében a június 2-i díjátadó gálán a következő díjak kerültek átadásra:

Fődíjak

2011 Legkiválóbb CSR Megoldása Díj

ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport – Energiapersely-Energiasuli program

Edukációs program, melynek célja az energiatudatos gondolkodás terjesztése általános iskolák, középiskolák és felnőttek között.

Esettanulmány

2011 Valóban Felelős Vállalata Díj

MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.

Felelősségvállalás és fenntarthatóság a banki alapszolgáltatások, a vezetés, a stratégia és az értékek képviseletében, a megvalósításban.

Esettanulmány

Különdíjak

KKV különdíj

Kék Madár Alapítvány – Ízlelő Családbarát Étterem

Felelős társadalmi vállalkozás a befogadó társadalom elérése érdekében

Esettanulmány

Önkéntesség Különdíj

Coca-Cola HBC Magyarország Kft. – Vállalati önkéntes program

A cégnél a vállalati önkéntesség nem egyetlen programra korlátozódik, hanem szerves része a vállalat CSR-stratégiájának. Olyan program, amelynek keretein belül munkát „adományozunk" a szűkebb és tágabb értelemben vett közösségeinknek.

Esettanulmány

Környezettudatos Vállalatirányítás Különdíj

Skanska Property Hungary Kft. – Fenntartható irodaházak, környezettudatos munkakörnyezet

Út egy fenntarthatóbb jövőbe, ahol az épített világunk környezeti hatása a kivitelezés és a működés során közel nulla, többek között az energia, víz, CO2-kibocsátás és hulladék tekintetébenis.

Esettanulmány

Közönségdíj

Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ Igazgatósága

 Zöld kommandó

Az egyetemi egységek környezettudatos magatartási kultúrájának fejlesztése és megerősítése.

Esettanulmány

 

Közönségszavazás 2. helyezett:

MAVIR ZRt.  Madárvédelem az átviteli hálózat mentén

Esettanulmány

Közönségszavazás 3. helyezett:

Holcim Hungária Zrt.  Holcim Hungária Otthon Alapítvány

Esettanulmány

 

 


Zsűri

Etikai alapelvek

A CSR Piac pályázatra és kiállításra vonatkozó etikai alapelveket itt olvashatja.

A beérkezett pályázatokat a KÖVET által felkért, szakértőkből és vállalati szakemberekből álló független zsűri értékeli, mely kiválasztja azokat a vállalatokat, amelyek a 2011. június 2-i CSR Piac kiállítás keretében bemutathatják megoldásaikat a nagyközönségnek. 

A kiválasztott megoldásokról a rendezvény előtt egy hónappal adunk visszajelzést.

A zsűri tagjai

 

Boda Zsolt 41 éves, tanulmányai során közgazdász diplomát, majd politikatudományi doktorátust szerzett. Az MTA Politikai Tudományok Intézetének tudományos főmunkatársa és osztályvezetője, valamint a Corvinus Egyetem docense, ahol üzleti etikát oktat. Több európai egyetem vendégoktatója. Kutatási területei: globális kormányzás, környezetpolitika, gazdasági etika. Az általa társzerkesztett és írt Vállalati etika az első magyar nyelvű könyv volt a témában, Globális ökopolitika c. könyvét pedig az év legjobb politikatudományi publikációjának járó Kolnai-díjjal jutalmazták. A Védegylet alapító és vezetőségi tagja.


Böszörményi Nagy Gergely 27 éves kampányszakember. Szakterülete a politikai és társadalmi célú kommunikáció, valamint a vállalatok társadalmi felelősségvállalása. Székesfehérváron, Budapesten és Krakkóban a nemzetközi kapcsolatok területén folytatta tanulmányait. 2006-tól a Nézőpont Intézet alapító munkatársa, a cég politikai marketing, public affairs és CSR tanácsadó szolgáltatásainak vezetője. 2009-ben amerikai, egy évvel később magyarországi politikai kampányok tanácsadója. 2010-től a KIM Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárságának vezető munkatársa, ahol kampány- és médiatervezésért, ill. marketingkommunikációs tevékenységekért felel. 

 

Fóris Ferenc 49 éves, az Állami Autópálya Kezelő Zrt működésirányítási vezetője. A Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen szerzett diplomát, majd marketing szakmérnöki képesítést. Minőség és környezetirányítási vezető auditor. Vállalati vezetőként dolgozik húsz éve. Több minőség és környezetirányítási rendszer, motivációs és teljesítményértékelő rendszer elkészítése és bevezetése, környezeti teljesítményértékelő rendszer bevezetése, fenntarthatósági jelentés készítése fűződik a nevéhez. Szűkebb szakterülete a vállalati irányítási rendszerek fejlesztése, a vállalati folyamatok szabályozása. 

 

 

F. Tóth András 37 éves, tanítói és szociálpolitikus diplomáit Debrecenben szerezte. Munkájának fókuszában a magyarországi önkéntesség fejlesztése áll. Korábban a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK) programvezetőjeként vezette az önkéntesség hazai fejlesztését elősegítő programot, illetve a Youth Action for Peace nevű nemzetközi szervezet elnökeként tevékenykedett. Az Önkéntesek Nemzetközi Évének (2001) lebonyolítását végző Nemzeti Bizottság tagja. Az Önkéntes Központ Alapítványnak megalakulásától ügyvezetője. Az Önkéntesség Európai Éve 2011 Nemzeti Koordináló Testületének, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által delegált civil tagja.

 

Matolay Réka közgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa. 12 éve tanít és fejleszt üzleti etika, fenntarthatóság, társadalmi felelősségvállalás, társadalmi vállalkozás témájú tárgyakat, graduális és posztgraduális képzésekben egyaránt. A vállalati társadalmi felelősség értelmezéseit, tendenciáit, megjelenési formáit kutatja. Ph.D.-jelölt, doktori disszertációjában olyan iparág legitimációs stratégiáit vizsgálja, amely ellentmondásosan megítélt technológiát, terméket vezet be. Az egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének Döntéselmélet Tanszékén folytatott munkájának fókuszában az egyéni döntéshozatal morális jellemzői, etikai eszköztára szerepelnek.

 

Petrik Ida a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kapott műszaki menedzser diplomát környezeti menedzsment szakirányon. Később közgazdász diplomát és gazdaság etikai szakértő végzettséget szerzett. A 2009-es első hazai CSR Piac projektvezetője. A KÖVET-nek 2003 óta munkatársa, jelenleg szülési szabadságon van másfél éves kisfiával. Családjával Balatonfüreden él. Főbb érdeklődési területei a fenntartható vidékfejlesztés, helyi gazdaságok, a CSR és az emberi tényező.

 

 

 

Tóth Gergely 41 éves, a KÖVET főtitkára, a Pannon Egyetem Georgikon Karának docense, a Valóban Felelős Vállalat c. könyv szerzője. Öt kisgyermek édesapja, 12 év fővárosi lét után Keszthelyen próbál egy fenntarthatóbb, helyhez kötődő életformát megélni családjával. Szakmailag abban hisz, hogy a személyesség, a lokalizáció és az ezeket elméletbe foglaló bionómia fogja megoldani napjaink társadalmi-gazdasági és környezeti válságát.

 

 

 

A zsűri bírálati szempontjai

CSR intézkedések kategória

Újszerűség: a bemutatott intézkedés formabontó volta, újdonságértéke más vállalatok számára;

 

Adaptálhatóság: a bemutatott intézkedés és annak elemei átültethetők-e más vállalatok gyakorlatába, példaként szolgálhatnak-e

 

Gyakorlatiasság: Mennyire van az intézkedés operacionalizálva? Eljárás szinten rögzített? Beépült a viselkedésformákba? A vállalati kultúra szerves része? 

 

Érintettek bevonása: a bemutatott projekt valós érintetti igényt elégít-e ki, bevonásra kerültek-e a releváns érintetti csoportok; 

 

Hatás a fenntarthatóságra: a bemutatott projekt a fenntarthatóságot hogyan befolyásolja; vagyis nem hat a fenntarthatóság ellen

Valóban Felelős Vállalat kategória

Elkötelezettség

A vállalat elkötelezettségének hitelessége, annak valós volta a vállalati adottságok fényében. 

Mennyire innovatív és küldetés-vezérelt a vállalat bemutatott példája, s mennyire adottság?

 

Beágyazottság mértéke és kiterjedtsége 

A felelős vállalati magatartás mennyire hatja át a szervezetet?

Mennyire tartós az adott gyakorlat, s mennyire várható el, hogy a körülmények változása esetén is megmarad a mély társadalmi felelősség? 

Mennyire hozzáférhető kívülállók számára a példa és inspirálja mások mintakövetését?

 

Hatás mérhetősége

Mennyire kézzelfogható, vagy legalább érezhető a különbség?

Milyen evidenciák, tények állnak rendelkezésre?

Mérhető-e a felelős működés hatása? (nem csak pénzügyi szempontból)