Valóban Felelős Vállalat adatbázisVállalat:  Réthy Fashion Kft.
Cím:  Divatcég, de másképp, mint mások – a farmer újraálmodva
A vállalat missziója és víziója:  A használt farmeranyag érték! Környezetvédelmi tudatformálás és az ökodivat elterjesztése – a használt farmeranyag begyűjtésével és újrahasznosításával. Kidobásra ítélt farmerekből készítünk elegáns, hordható ruhákat. 
Szállítás:  Cégünket 2012 nyarán alapítottuk, kezdetben családi, baráti gyűjtésekből szereztük be a használt farmeranyagot. Ahogy nőttek az eladásaink és bővült a termékválaszték, szükségünk volt egy beszerzési stratégia kidolgozására. Figyelembe véve cégünk céljait, társadalmi szerepvállalását, környezetre gyakorolt hatásait, nem a külföldi, drága és környezet szennyező beszállítás mellett döntöttünk, hanem, székhelyünk 50 km-es körzetében kerestük meg az iskolákat, hoztunk létre tíz farmerbegyűjtési pontot Budapest területén. Átlagosan havi kettő iskolai farmergyűjtést szervezünk, és a begyűjtött használt farmert rögtön a feldolgozásban segítő kispesti Forrásház Gondozási Központba szállítjuk. Havi egy alkalommal látogatjuk végig a farmerbegyűjtési pontokat összegyűjtjük az alapanyagot – de csak azokat, ahol összegyűlt egy elszállítandó adag – és ezen a napon keressük fel – a jelenleg öt – kereskedelmi partnerünket is, minél kevésbé szennyezve környezetünket az utazással. Folyamatosan figyelünk, és optimalizáljuk szállítási útvonalainkat.
Az egyéni és internetes rendeléseket postai csomagként juttatjuk el a vásárlókhoz. 
Igazságosság:  Az iskolai farmergyűjtéseket továbbfejlesztettük, és az iskolákkal közösen öko-/zöld-napokat tartunk, farmerkiállítással, környezetvédelmi/újrahasznosítási előadásokkal és az iskola tanulóinak bevonásával hulladékruha-tervező versennyel. A program csúcspontja a mini-divatbemutató, ahol a tanulók saját maguk mutatják be a ruhákat és a Réthy Fashion-termékeket. Legnagyobb hatása a környezetre, hogy még a szemétbe kerülés előtt meg tudjuk előzni a farmerhulladék képződést, és a tanulóknak személyes példánkon keresztül mutathatjuk be, hogy igenis lehet környezettudatosan új dolgokat létrehozni.

Jelenleg hárman dolgozunk a cégben, két varrónőt bedolgozóként foglalkoztatunk, valamint a kispesti Forrásházban 18 hátrányos helyzetű, mentálisan sérült ember vesz részt a farmeranyag feldolgozásában, szigorú orvosi és pszichológiai felügyelet mellett. Úgy szerveztük meg a munkájukat, hogy a farmerfeldolgozást külön kis egységekre bontottuk, hogy mindenki az állapotának legmegfelelőbb munkafázist tudja elvégezni. Pozitív munkaterápiás csoportnak nevezzük, hisz gyógyszeres kezelés nélkül, a közösség egységében dolgozva történik a rehabilitáció. Öt személynek sikerült visszailleszkednie a társadalomba és elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A csoporthoz bármikor csatlakozhatnak a gyógyulni vágyók. 
Ökonomizmus:  2012 óta 18 általános és középiskolában közel 5 ezer (3 tonna) farmert gyűjtöttünk be, körülbelül 10 ezer tanulóval tudtuk megismertetni céljainkat, és népszerűsíteni az újrahasznosítást, környezetvédelmet. Minden intézményt anyagilag támogatunk a begyűjtött farmeranyag mennyiségének arányában. Több iskola jelezte már, hogy idén is visszavárnak. Az egyik iskola tanulója annyira megszeretett minket, hogy az idei évben ő szeretné felkonferálni a divatbemutatót. Sikerült olyan élményt adnunk a diákoknak, ahol testközelből tapasztalhatják meg, hogy az általuk összegyűjtött használt farmerruhákból milyen újrahasznosított ruhadarabokat tervezünk.
A vállalkozások, vállalatok által gyártott termékek csomagolásából promóciós ruhadarabokat készítünk, melyet fel tudnak használni környezetvédelmi tudatformálásra is.
Számos rendezvényen, divatbemutatón veszünk részt, ahol a divaton keresztül mutathatjuk be a környezetvédelem és az újrahasznosítás fontosságát. 
Méret:  2012 nyarán ketten a konyhaasztal mellől alapítottuk meg vállalkozásunkat használt farmerek újrahasznosítására. Elsődleges célunk az volt, hogy bemutassuk, igenis lehet használt anyagokból hordható, elegáns ruhákat újraalkotni.
2014-re egy fővel bővült cégünk létszáma, mivel a vállalkozás bebizonyította létjogosultságát ebben a szegmensben. Vállalkozásunk folyamatosan fejlődik, mindig újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnünk, hiszen ahhoz, hogy partnereink, vásárlóink és a társadalom is megértse törekvéseink fontosságát, tudatos szemléletformálásra van szükség.
Összeállítottunk egy környezettudatos, figyelemfelkeltő programcsomagot, amelyet iskoláknak, vállalatoknak ajánlunk.
További céljaink, hogy környezettudatos vállalkozásokat vonjunk be programjainkba, hogy ők is bemutathassák társadalmi, környezeti szerepvállalásukat a tanulóknak.
2014-ben részt vettünk a Fővárosi Közterület fenntartó Zrt. szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő, a Juventus Rádió által szervezett roadshow-n, ahol hulladékruha és Réthy Fashion ruha bemutatókat tartottunk. 
Termék: 
Területi innováció: 
Történetek:  2015. március 12-én édesanyám telefonált: „Nézed az M1-en a Ridikült?” Nem, de mindjárt odakapcsolok! – Óriási meglepetésemre és nagy örömömre Jókai Anna írónő Réthy Fashion kiskabátban vett rész egy beszélgetésen. Hihetetlen érzés, amikor viszontlátjuk munkáinkat, és kiderül, van értelme annak, amit csinálunk!
Felkérést kaptunk a Budapesti Rendőr Főkapitányságtól, hogy az idei rendőrnapra készítsük el a BRFK sisakos logójának ruhaként megjeleníthető formáját, amit nagy sikerrel be is mutattunk a rendezvényükön. 
Adatok: 
Nehézségek:  Mivel a farmer újrahasznosítás az ökodivat még gyerekcipőben jár Magyarországon, iskolateremtők vagyunk ebben a kategóriában. Mindent nekünk kellett kitalálni, megtervezni, hisz nincs követendő példa. A környezetvédelem és környezettudatos termékek elterjesztése fontos küldetésünk, melyet tudatos szemléletformálást igényel. 3 éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy jó úton haladunk, termékeinkre van kereslet. Olyan terméket állítunk elő, amely igazodik a mai modern trendekhez, mégis környezetkímélő, és egy teljesen új piacot nyithat az újrahasznosítás területén. 
Elért előnyök:  2012/2013. évi NESsT-Citi Társadalmi Vállalkozásfejlesztő Program nyertese.
2013-ban elnyertük az Ózon Zöld Díj különdíját.
Sikerült a Karbon Semleges Vállalkozás minősítést megszereznünk, valamint a Karbon Semleges Weboldalunkkal is támogatjuk a zöld beruházásokat.
Már nyolc iskola jelezte, hogy visszavárnak ebben a tanévben is, a tavalyi sikeres farmergyűjtési program megismétlésére.
Három felelős társadalmi vállalkozásnak gyártunk forma- és munkaruhát farmerből, a saját egyedi igényeiknek megfelelően, mivel ők már megértették a küldetésünk fontosságát.
A pozitív munkaterápia segítségével öt személynek sikerült visszaintegrálódnia a munkaerő piacra.
Számunkra nagyon fontos az a sok pozitív visszajelzés, a példamutatás, hogy egy profit orientált cég működése is lehet társadalmilag felelős vállalkozás. 
Helyem a "kisvilágban":  A világon előállított évi négymilliárd darab farmer bőséges munkát ad nekünk céljaink, gondolkodásmódunk és felelős vállalati modellünk folyamatos fejlődéséhez, növekedéséhez. Nemcsak az előállítás, hanem a szemétre kerülés is nagy környezeti károkat okoz. Ezért szeretnénk közreműködni a farmeranyag hulladék csökkentésében.
A farmerdivatban célunk megmutatni, hogy különböző ötletekkel, kreativitással és tervezéssel kombinálva, a hagyományos farmer designtól eltérő termékeket is létre lehet hozni, melyek egyediségéből fakadóan különös értékkel bírnak. 
Megvalósítás helye:  Budapest 
Megvalósítás ideje:  2012 
Vonatkozó honlap:  www.rethy-fashion.com 
Megoldás megvalósítója:  Réti Éva
ügyvezető, designer
info@rethy-fashion.com
+36-30-984-1456