Valóban Felelős Vállalat adatbázisVállalat:  Nézz Más Szemmel Nonprofit Közhasznú Kft.
Cím:  Felelős foglalkoztatás "Más Szemmel Nézve"
A vállalat missziója és víziója:  Célunk a hídteremtés - védett foglalkoztatóként - a megváltozott munkaképességű személyek és a munkaerőpiac között, a felelős rehabilitációs foglalkoztatásért! 
Szállítás:  Tevékenységünket 2005-ben egyéni vállalkozás keretén belül indítottuk el, majd 2008 során kezdtük el a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását. Úgy gondoltuk, hogy több olyan munkakör is van, amelyben ezen személyek eredményesen tudnak munkát vállalni. Az egészségmegőrzés elkötelezettjeként úgy véltük, hogy rengeteg olyan lehetőség rejlik főtevékenységünkben, amellyel a legtöbb egészségügyi probléma enyhíthető.
2012-ben alapos előzetes elemzések alapján döntöttünk egy új telephely megnyitása mellett. Igyekeztünk a már meglévő ügyfélkörünket tovább bővíteni, másrészt cégünk alapvetően rehabilitációs szemléletmódjára a társadalmi felelősségvállalás gondolatára felhívni a társadalom figyelmét. A Batthyány utca 67. alatti üzlethelyiséget főként földrajzi elhelyezkedése miatt választottuk. Az I-II-XII. kerületek kereszteződésében található közlekedési csomópont jól megközelíthető a BKK járataival, a MÁV és a Volán Busz szomszédos megállói miatt is könnyen elérhető. Vidéki kollégáink részére utazási hozzájárulást nyújtunk, akiknek egészségügyi problémái miatt nem megoldható a bejárás távmunka keretén belül foglalkoztatjuk. Emellett vakvezető kutya is segíti a látássérült munkatársakat, a szolgáltatási egység segítő munkatársai kísérik be és vissza.
A telephely megtervezése, kiépítése a megváltozott munkaképességű kollégák bevonásával történt, hogy szükségleteiknek, akadálymentességi igényeiknek megfeleljen, így könnyebbé tettük tájékozódásukat. 2014 során egy új hátsó helyiség került kialakításra a tevékenységünk bővítése érdekében. Mindezeket saját erőnkből, igaz a beruházás komoly forrásokat emésztett fel, de úgy gondoljuk, hogy a rehabilitációs foglalkoztatás szempontjából sikeres projektet hajtottunk végre. Az ergonómiai követelmények betartása nagymértékben javítja a munkavállalók munkavégzésének hatékonyságát és a szolgáltatási egység ügyfelei általi pozitív megítélése mellett a rehabilitációs foglalkoztatás hatékonyságához is nagymértékben hozzájárul.
Munkatársaink több napos csapatépítő és konfliktuskezelési képzésen vehettek részt, valamint több hónapos angol képzésre is lehetőséget nyújtottunk. Ezen túl céges szervezetfejlesztést vettünk igénybe támpontot adva a jövőbeni tervekhez és megvalósításához, jelenleg masszázsképzések vannak folyamatban.
Beszállítóink között elsősorban hazai kutatócsoportok által kifejlesztett magyar gyógyhatású-,bio kozmetikumok találhatóak, további partnereink tekintetében is a környező kisvállalkozásokat helyezzük előtérbe.
A szállításokat külső futár cég igénybevétele helyett cégen belül oldjuk meg saját gépjárművel és saját kézbesítővel, mely által újabb munkahelyet tudtunk teremteni megváltozott munkaképességű személy részére. 
Igazságosság:  „Versenytársainkkal” jó kapcsolatot ápolunk, az együttműködést tartjuk szem előtt. Rendezvényeken, előadásokon veszünk részt közösen, megosztva sikereinket, problémáinkat és tapasztalatainkat.
Az esélyegyenlőségi tv. és az egyenlő bánásmód gyakorlati alkalmazása kapcsán cégünk pozitív diszkriminációt alkalmaz.
Alkalmazottaink változatos és egyedi igényeknek megfelelő munkaidőben végzik munkájukat, akár távmunkában is. A munkarendet a dolgozók igényeinek megfelelően rugalmasan kezeljük, különös tekintettel a megváltozott munkaképességű kollégákra, esetükben figyelünk az ellátásuk vonatkozásában hozott korlátokra és bérmegkötésekre is, annak érdekében, hogy ellátásuk megmaradhasson. Támogatjuk részükre a rehabilitációs szolgáltatások külső szolgáltatónál történő igénybevételét.
Munkatársaink munkavégzését jelenleg 3 szociális segítő koordinálja. Rehabilitációs mentort, tanácsadót foglalkoztatunk, akiknek alapvető feladatai a rehabilitációs foglalkozási feladatok szervezése, összehangolása, a rehabilitáció minél magasabb szintre emelése, egyhangúan az orvosi szakvéleményekben foglaltakkal.
Kapcsolatot tartunk a Rehabilitációs Szakigazgatási Szervekkel és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatallal. A szervezett munkáltatói fórumokkal és állásbörzékkel mindvégig sikeresen hozzájárultak ahhoz, hogy megtalálhassuk a megfelelő munkaerőt a megfelelő munkakörre, lehetőséget teremtve az integrálódáshoz.
Működésünkben elsősorban megváltozott munkaképességű és a fogyatékossággal élő személyeket alkalmazunk, egyenrangú kollegáknak tekintjük őket. Jogaik és érdekeik védelmére felvettük a kapcsolatot az Európai Uniós Esélyegyenlőségi Referenssel is. Igyekszünk mindig naprakésznek lenni a velük kapcsolatos jogszabályok, törvények tekintetében, de figyelünk ezekre a szervezeti és a cég gazdálkodásával összefüggő kérdésekben is. 
Ökonomizmus:  Az elmúlt években a válság hatására nagyon sok szolgáltató fejezte be a működését a kialakult gazdasági nehézségek hatására, sok ember ebben az időszakban a sok probléma hatására nem gondolt saját magára és az egészségére. Mindemellett komoly probléma, hogy hátrányos megkülönböztetéssel állnak sokan sérült társaikhoz. Emiatt indítottuk el társadalmi szemléletformáló programunkat, külsős cégek és egészségnapok esetében, ahol rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Egy céges dolgozót bekísértünk a masszázsra, a cég nem tájékoztatta, hogy látássérült masszőrök fogják masszírozni. Az illetőnek csak a masszázs közben derült ki: „Ha tudom, hogy egy vak masszőr fog várni, akkor be se jelentkezek az időpontra, de így hogy készhelyzet elé lettem állítva teljesen megváltozott az eddig véleményem a megváltozott munkaképességekről. Masszőr szakmailag a legjobbat nyújtotta, melyben valaha részem volt, valamint emberileg is rátermettebbnek tapasztaltam, mint amilyen én vagyok.”
Időközben a nonprofit tevékenységünk előtérbe helyezése végett hoztuk létre a Nézz Más Szemmel Nonprofit Kft- t. Telephelyünkön csak szolgáltatást értékesítünk, megrendeléseinket vendégállományunk alkotja, belföldi értékesítés nettó árbevételünk van. A bevételeink teljes mértékben visszaforgatásra kerülnek, melyet a közhasznúsági fokozat megszerzése is megerősít. További növekedéshez reméljük, hogy munkásságunkat minél szélesebb körben megismerik és előnybe helyezik a többi frissítő és közérzetjavító szolgáltatást nyújtó cégek között, hiszen „a külcsín helyett a látássérült kollégáink kifinomult érzékein alapuló masszőri profizmusra és a társadalmi felelősségvállalásra helyezzük a hangsúlyt”. 
Méret:  Az elmúlt években folyamatosan nőtt a megváltozott munkaképességű foglalkoztatottaink létszáma (a statisztikai állomány legalább 50%-át meghaladóan). Első számjegy mutatja a teljes foglalkoztatottak létszámát, a második pedig ebből a megváltozott munkaképességű kollégák létszámát:

2008: 6/0
2009: 6/3
2010: 11/4
2011: 11/7
2012: 10/7
2013: 13/8
2014: 51/48

Idén a megváltozott munkaképességűek létszáma már meghaladta az 50 főt is.
 
Termék: 
Területi innováció: 
Történetek:  Mint a Nézz Más Szemmel Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként, személyes érintettségemről szeretnék bővebben írni. Már fiatalon több mozgássérült lett a családunkban, így teljesen természetes volt számomra a másságuk elfogadása és természetesen egész és értékes emberként való kezelésük, semmiben sem megkülönböztetve. Éppen ezért gondoltam, hogy a közhasznú nonprofit cégemnek NÉZZ MÁS SZEMMEL legyen a neve.
Miért dönt úgy valaki, hogy megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásába kezd? Ha a privát oldalt nézem 16 évesen volt egy balesetem, aminek következtében kialakult egy agyi hematóma a koordinációs központomnál. Ebben az időszakban derült ki édesanyám betegsége, hogy sclerosis multiplex-ben szenved, gyógyíthatatlan ez az ezerarcú kór és készüljünk fel az elvesztésére. Ez elég nagy feladat az élettől, de egyben megtanított a kitartásra, a küzdelemre. Komoly kutatásba kezdtem, hogy mivel lassítható ez a folyamat, és hogyan lehet enyhíteni a fájdalmait. Gyerekkorom óta járok gyógymasszőrhöz a három pontos gerincferdülésem miatt. Masszőrről masszőrre jártam, gyógytornáztam, mígnem eljutottam ahhoz az emberhez, aki igazán segíteni tudott, egy vak gyógymasszőrhöz. Ezen barátom akkoriban vesztette el állását, így lehetőséget teremtve részére indítottam el masszázsstúdiómat. Kutatásaim során úgy gondolom, hogy rengeteg olyan lehetőségre találtunk rá, amelyeket a nyugati egészségügy méltatlanul mellőz. Nemcsak a sclerosis multiplex, de a legtöbb mozgásszervi tüneteket produkáló betegség enyhíthető ezekkel a kezelésekkel. Nem csodatételről van szó, de az eredményeink igenis figyelemreméltóak.
A másik fontos szempont a hit. Hiszek a masszázs gyógyító erejében, mind fizikai, mind lelki szinten. Emellett pedig igyekeztem kihasználni a szervező készségemet és az előző munkahelyi tapasztalatokat. 
Adatok: 
Nehézségek: 
Elért előnyök: 
Helyem a "kisvilágban":  Célom, hogy a több év alatt megszerzett tapasztalatokkal a Vitality Masszázst tovább bővítsük, ahol ezzel a különleges terápiával segítsük a rászorulókat az egészségük megtartásában, állapotuk javításában; a súlyos betegeket segítő szolgáltatásban részesítsük látogatásokkal és közvetlen segítségnyújtással; a munkára vágyó megváltozott munkaképességűeket fejleszteni, majd rehabilitálni a hozzájuk illő munkakör megtalálásával a cégünknél vagy minél több cégnél, hogy ők is a társadalom aktív munkavállalóinak szerves részét képezhessék. 
Megvalósítás helye:  Budapest 
Megvalósítás ideje:  2005 
Vonatkozó honlap:  www.facebook.hu/nezzmasszemmel 
Megoldás megvalósítója:  Pataky Tímea
ügyvezető igazgató
nezzmasszemmel@gmail.com
+36-70-379-9030