Valóban Felelős Vállalat adatbázisVállalat:  Kinnarps Hungary Kft.
Cím:  Felelősség minden területen
A vállalat missziója és víziója: 
Szállítás:  Járműveink abroncsai nem tartalmaznak aromás olajokat és üzemanyagként ökodieselt használunk. A kamionok kapacitását 91%-áig terheljük, csomagolóanyagot nem használunk, Kinnarps takarókkal csomagolunk, melyet visszaszállítunk a gyártás helyszínére. 
Igazságosság:  A Kinnarps dolgozói számára nagyon fontos, hogy minden, amit a cég és alkalmazottai képviselnek mind emberi, mind gazdasági, mind környezetvédelmi szempontból, kiemelkedő legyen. Mindez kiterjed a cég működésére, szolgáltatásaira, ügyfélkezelésére és a cégen belül történő emberi kapcsolatokra is. Az alkalmazottak lojalitása a cég mentalitásának elfogadásából, versenyképes munkabérekből és a kialakított munkakörülményekből (angol nyelvtanítás, PlanAir Office TM, munkahelyi masszázs…) ered. 
Ökonomizmus:  Az ökonomizmus tekintetében is a gazdaságosság az egészséges keretek között mozog, mely az igazságosságból ered. A konkurens cégek és partnerek tisztelete mérvadó mindamellett, hogy természetesen cégünk számára is a gazdasági sikerek és elismerések szintén fontosak.  
Méret:  A Kinnarps Hungary Kft. 2000-ben alakult Magyarországon, természetesen azóta növekedett cégünk, azonban alkalmazottaink szinte állandóak, elhanyagolható fluktuáció mellett. 2005 óta közel állandó csapattal működünk. Minden cégnek céljai között szerepel a növekedés, de mindez az alkalmazottak lojalitását növelve feladatkörük bővítésével is megvalósítható. Növekedésünk emberi léptékű és szeretnénk megtartani a jövőben mindazt az empatikus cégmentalitást, amivel a mai nap is működünk. 
Termék:  Termékeink hosszú élettartamúak. Garantálni tudjuk, hogy valamennyi faanyagunk gon-dosan megfigyelt és tanúsított erdőkből származik. A székek kárpitozása nem tartalmazhat semmiféle nemkívánatos vegyi anyagot.  
Területi innováció:  1. Szállítás 80%
2. Igazságosság 90%
3. Ökonomizmus 70%
4. Méret 50%
5. Termék 90%
 
Történetek:  A Svéd Környezetgazdálkodási Tanács által alapított, nagy presztízsű Excellent Green Supplier of the Year díjat a Kinnarps AB március 4-én vehette át Stockholmban. A Kinnarps utoljára 1994-ben nyert környezetvédelmi díjat, de mint láthatjuk azóta sok minden történt. Rengeteg időt és energiát fordítottak a környezetvédelmi fejlesztésekre, aminek eredményeképpen ma a Kinnarps méltán büszke lehet jól átgondolt környezetvédelmi politikájára, amely a termeléstől az értékesítésig minden területen jelen van. Mindemellett a Kinnarps bútorozhatja a világ legzöldebb épületét, az IUCN nemzetközi központjának Svájcban létre jövő épületét.

Minden éghető hul¬ladékot, például a fűrészport, a papírt, a használt csomagolóanyagot és a faforgácsot tüzelőbriketté préseljük. Ezek aztán saját berendezéseinkben elégetve fűtik gyárainkat, a szomszédos ipari létesítményeket, a város iskoláját, sportcsarnokát, a bankot, a nyugdíjas otthont és számos magánlakást is. Ez 2400 m3 olajat helyettesítő energia és ez bizony nagyon sok szén-dioxidot jelent.

Felelünk a szál¬lításért, az összeszerelésért és a telepítésért. Termékeinket saját, környezeti szempontból átgondolt kialakítású kamionjainkkal szállítjuk – a járművek üzemanyaga ökodízel, abroncsaik nem tartalmaznak aromás olajokat. A kami¬onokat kapacitásuk 91%-áig terheljük, és a visszautat mindig úgy próbáljuk szervezni minimálisra csökkentve az üresjáratokat. A telepítést követően semmit nem hagyunk magunk után. Minden egyes bútordarabot Kinnarps takarók védenek, melyeket a kiszállítás után visszaszállítunk, és újra felhasználunk.

A környezetvédelem és a minőség szempontjából egyaránt fontos ismernünk az általunk felhasznált nyersanyagok ere¬detét. Garantálni tudjuk, hogy valamennyi faanyagunk gon¬dosan megfigyelt és tanúsított erdőkből származik. Az Erdészeti Tanáccsal (Forest Stewardship Council – FSC) folytatott szoros együttműködésünknek köszönhetően a fenntartható erdőgazdálkodás irányába tett további lépésként megvalósítottuk a Felügyeleti lánc (Chain of Custody – CoC) tanúsítványt.

[f]szériánk jó példa arra, hogyan integráljuk az asztallapban a formát, a funkciót, az ergonómiát és a környezetvédelmet. Az alapanyag, az újrahasznosított kartonpapír nem csupán a környezetvédelem iránti elkötelezettségünket tükrözi, hanem azt is lehetővé teszi, hogy könnyű, ugyanakkor a szokásos alter¬natív megoldásoknál erősebb, szilárdabb asztallapot gyártsunk.

A mai világban állandó kihívás a munkaerő megőrzése, a fluktuáció visszaszorítása, a lojalitás elérése és mindezzel a cég hatékonyságának növelése. Célunk a nehézségek csökkentése jövő nemzedék számára, hogy megismerjék egy vállalat működését és az üzleti élet. Szeretnénk támogatni a fiatalokat fejlődésükben, lehetőséget adni tehetségük megmutatására:
- A Kinnarps szervezeti felépítése mind Magyarországon, mind Svédországban lapos szerkezetű. Ez lehetővé teszi a cégen belüli gyors kommunikációt, az információveszteséget a minimálisra csökkenti és az alkalmazottak önbecsülését is nagyban növeli.
Cégünk nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottak képzésére, így például az angol nyelvtanításra is. A belsőépítészeti és PlanAir Office TM szolgáltatásunk tökéletesítéshez a felelős munkatársak a BME Színdinamikai képzésén is részt vesznek. A Kinnarps AB nemzetközi szinten is fejleszti munkatársait, ezért hozta létre a Kinnarps Academy-t és a Sales Force Excellence értékesítői képzését.

Napjainkban a cégek életében a kulturális események sajnos ritkán jelennek meg. Terveink között szerepel Kinnarps Szubkultúra címmel munkatársaink műveiből kiállítást szervezni.

Ezeken felül fontos számunkra, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak tudásuk fejlesztésére. Minden évben több diák is nálunk készíti el projekt-, illetve diplomamunkáját. Néhány jelenlegi munkatársunk is már az iskolapadokban megismerte és kapcsolatba került a Kinnarps-szal.

2008 márciusában létrehoztuk az Kinnarps Szalon rendezvénysorozatunkat. A szalon célja, hogy olyan neves építészeket, formatervezőket, újságírókat, fiatal tehetségeket lássunk vendégül, akik nagyban meghatározzák a kortárs kultúrát. A szalon minden második hónap első keddjén fogadja vendégeit három különféle programot kínálva az érdeklődőknek. Kiemelt szerepet kapnak a Kreatív Percek, ahol a hazai trendekből adunk ízelítőt vagy valami egészen szokatlant. Az elmúlt év egyik előadásán belsőépítészeti pályázatot hirdettünk meg, ahol mindenki megmutathatta tudását.
 
Adatok:  Minősítések, tanúsítványok, partnerség:
WWF, FSC, EMAS, SP Tratek, FCBA, ISO 14001, ISO 9001 
Nehézségek:  A csomagoláskor gyakran felmerül az ügyfeleknél kérdésként, hogy termékeinket miért nem dobozban szállítjuk. A kétkedés a termékek installálásakor válik előnnyé, amikor a csomagolótakarókat maradék nélkül elhozzuk és visszaküldjük Svédországba.
Miután törekszünk a szállítókamionok teljes kihasználtságára, ezért a szállítási határidő 4-6 hét. 
Elért előnyök:  Elégedett ügyfelek, akik azonosulnak a Kinnarps mentalitásával.
Tudatos gazdasági fejlődés.
Környezettudatos magatartás.
Alkalmazotti lojalitás, hatékony munkavégzés. 
Helyem a "kisvilágban": 
Megvalósítás helye:  Budapest 
Megvalósítás ideje:  1942 óta 
Vonatkozó honlap:  http:\\www.kinnarps.hu 
Megoldás megvalósítója:  Istiván Rita
Ügyvezető igazgató
rita.istivan[kukac]kinnarps.hu
237-1251