Valóban Felelős Vállalat adatbázisVállalat:  Aktív Műhely Nonprofit Kft.
Cím:  Fruit of care – a gondoskodás gyümölcse
A vállalat missziója és víziója: 
Szállítás:  Társadalmi vállalkozásunk a szállítás területén nem tér el a versenytársakétól termékeink jellege és mennyisége miatt. Kiegészítő szolgáltatásként vállaljuk megrendelőink számára termékeink kiszállítását is.  
Igazságosság:  Társadalmi vállalkozásunk, olyan szociális foglalkoztatókat fog össze, ahol értelmi sérült és autista emberek állítanak elő magas minőségű (elsősorban) kézműves termékeket. Munkatársaink több mint 80%-ban fogyatékos emberek. Ezt a tényt ugyanakkor nem használjuk ki vásárlóink felé, mivel nem sajnálatot várunk tőlük, hanem a fogyatékos emberek méltóságát kívánjuk kommunikálni.  
Ökonomizmus:  A társadalmi vállalkozásunk üzleti koncepciójában a gazdasági és pénzügyi célok, valamint a fogyatékos emberek foglalkoztatásában megmutatkozó társadalmi szerepvállalás egymással nem szembenálló, hanem ellenkezőleg, egymást erősítő, egymás nélkül nem működő célok. Tehát társadalmi vállalkozásunk célja, hogy fogyatékos emberekkel érjünk el minél magasabb árbevételt.  
Méret:  Társadalmi vállalkozásunk évek óta folyamatos növekedést mutat több területen is: munkavállalók száma, vállalkozási bevétel, megrendelők száma és portfólió méret. 
Termék:  Vállalkozásunk kézműves, magas minőségű ajándéktermékeket gyárt, amelyet designerek fejlesztenek és értelmi sérült emberek állítanak elő. Termékeinket elsősorban vállalati ajándékként olyan cégeknek ajánljuk, akik számára a magas minőség, társadalmi felelősségvállalás egyaránt fontos szempontok és jellemzők. Megrendelőik számára kiegészítő szolgáltatásként a teljes ajándékozási tevékenységet lefedve egyediesítéstől (logózás), tervezéstől a szállításig mindent vállalunk, ami a gördülékeny és eredményes cégajándékozáshoz szükséges.  
Területi innováció:  1.Szállítás 0
2.Igazságosság 100% Munkatársaink több mint 80%.ban sérült emberek. Lásd. Vállalkozásunk etikai kódexe.
3.Ökonomizmus 100%
4.Méret 0
5.Termék 80%
 
Történetek:  Megrendelőink és partnereink számára is társadalmi vállalkozásunk azért vonzó, mert egyesíti magában az üzleti gondoskodást és a társadalmi felelősségvállalást.

A Tulasi Kozmetikai Kft tulajdonosa számára, (aki ma egyik fő partnerünk, az volt meggyőző, hogy civil szervezetként nem adományt kértünk tőle, hanem a szakmai tapasztalatát. A szavait idézve:” az első olyan civil szervezet, aki nem adományt kért, hanem saját maguk akartak tenni boldogulásukért, amiben én örömmel segítek.”

Sérült munkatársaink számára vállalkozásunk működése és sikere kézzelfogható élmény, különösen karácsony előtt, amikor is napi szinten látják, hogy az általuk előállított termékeket megvásárolják az emberek. Ami megerősíti, hogy szükség van rájuk, munkájukra.
Megrendelőink számára a megbízhatóságunk, kreativitásunk és társadalmi szerepünk miatt vagyunk olyan partnerek, akikhez szívesen visszatérnek.  
Adatok:  A társadalmi vállalkozásunk 3 civil szervezet által fenntartott szociális foglalkoztatóval áll kapcsolatban. Ezekben a foglalkoztatókban több mint 60 értelmi sérült és autista munkatárs dolgozik. A termékek előállításában valamennyi sérült munkatárs részt vesz függetlenül munkaképességének csökkenésétől. Gyártási kapacitásunk és értékesítési volumenünk az elmúlt években folyamatosan növekszik (minimum 20%-kal). Az elmúlt évbe az árbevételünk 10 millió forint fölött volt.  
Nehézségek:  Társadalmi vállalkozásunk civil szervezeti háttere miatt a nonprofit szféra értékei mellett a hiányosságait is magával hordja. Ezek közül a forráshiány és a megfelelő üzleti szaktudás a legfontosabbak.  
Elért előnyök:  Az elkötelezett és úttörő munkát végző heterogén összetételű (sérült és egészséges munkatársak) munkatársi csapat tette lehetővé az eddig elért sikereket. Amelyeket nem csak az évek óta növekvő árbevételünk, hanem elégedett vásárlóink visszajelzései is bizonyítanak.  
Helyem a "kisvilágban": 
Megvalósítás helye:  Dunaharaszti, Pécs, Tata 
Megvalósítás ideje:  A társadalmi vállalkozás már régebb óta működik. A fruit of care márka elindítása 2008-ban történt. 
Vonatkozó honlap:  http://www.fruitofcare.hu 
Megoldás megvalósítója:  Jakab Áron
Vállalkozás vezetője, műhelyvezető
aron.jakab[kukac]fruitofcare.hu
+36 70 330 5708