Valóban Felelős Vállalat adatbázisVállalat:  mtd Tanácsadó Kft.
Cím:  CSR a vállalatokon belül: diszkrimináció-mentesség, esélyegyenlőség és sokszínűség
A vállalat missziója és víziója:  Az mtd Tanácsadói Közösséget abból a célból hoztuk létre, hogy innovatív, egyedi szolgáltatások nyújtásával, részt vállaljunk a munkaadók társadalmi felelősségvállalásának (CSR) előmozdításában, szektorok közti együttműködés kialakításával, esélyegyenlőségi tanácsadás, és képzések formájában.

2012-re mi kívánunk azzá a speciális HR/CSR szolgáltatást nyújtó szervezetté válni, amelyik elismerten a munkahelyi esélyegyenlőség és sokszínűség menedzsment legszínvonalasabb hazai szakértői gárdájával rendelkezik és a leginnovatívabb szolgáltatásokat nyújtja.
 
Szállítás:  Ez a kérdés a mi esetünkben –lévén tréningeket és tanácsadást értékesítünk és tartunk- nem értelmezhető. A képzéseink helyszíne jól megközelíthető tömegközlekedési eszközzel. Amennyiben a megrendelők előnyben részesítik a vállalati helyszínen tartott képzést, akkor vállaljuk, hogy helybe megyünk. A szervezeten belüli kommunikáció során előnyben részesítjük az e-mailt és telefonos kommunikációt, így a szervezetet távmunka keretében működtetjük és nem kell állandó irodát fenntartani, amely növelné a rendszeres közlekedési igényt.  
Igazságosság:  A piac, amire mi 2008-ban érkeztünk majdnem versenytárs nélkül várt minket. A szervezetünk egy társadalmi vállalkozás, amelynek elsőszámú célja a munkahelyi esélyegyenlőség elősegítése. A foglalkozási diszkrimináció, valamint a munkáltatói szervezetek társadalmi befogadásának hiánya önmagában a társadalmi igazságosság ellen hat. Tevékenységünkkel éppen ezeken a folyamatokon szeretnénk változtatni, szeretnénk elősegíteni, hogy a szervezetek toleránsabbá és befogadóbbá váljanak olyan munkavállalói csoportok számára is, amelyek általában véve hátrányt szenvednek a munkaerőpiacon, legyenek azok nők, megváltozott munkaképességű vagy fogyatékkal élő személyek, pályakezdők vagy idősebb munkavállalók, roma származásúak vagy eltérő szexuális orientációjúak, hogy néhányat említsünk a hátrányos helyzetűek csoportjai közül.
Szervezetünk egy fix szakértői gárdával dolgozik, akik azonban külső megbízások révén látják el munkájukat az éppen aktuális projektek során. A szakértők zöme nő, az elmúlt három évben a tanácsadók száma bővült, de nem volt érdemi lemorzsolódás.
A szervezetnek soha nem volt munkaügyi pere.
 
Ökonomizmus:  Hitvallásunk, hogy az ember fontosabb mint a profit. Csak olyan terméket adunk el, amelyről meg vagyunk győződve, hogy az ügyfeleink számára is értékkel és hasznossággal bír. A minőség központi értékünk, a szolgáltatásainkkal kapcsolatos elégedettséget minden alkalommal mérjük és értékeljük.  
Méret:  Szervezetünk egy fix szakértői gárdával dolgozik, akik azonban külső megbízások révén látják el munkájukat az éppen aktuális projektek során. A tanácsadói közösséghez tartozó szakértők létszáma 8 fő. A szakértők zöme nő, az elmúlt három évben a tanácsadók száma bővült, de nem volt érdemi lemorzsolódás.
A jövőben is ezt a működési módon tervezzük fenntartani.
 
Termék:  Az általunk kínált szolgáltatások, a társadalmi igazságosság szempontjából abszolút szükségesek, és a környezet károsításával nem járnak, tehát 1-es! 
Területi innováció: 
Történetek:  Idézet az mtd Tanácsadó Kft-ről készült cikkből:

"Egy másért vállalkozó az etikus vállalkozásokért

(…) A most bemutatott vállalkozás kicsit más, hiszen alapvetően azzal a céllal jött létre, hogy más vállalkozások életére gyakoroljon pozitív hatást az által, hogy segíti őket felelősebb munkaadóvá válni. Németh Judittal a mtd Tanácsadói Közösség ügyvezetőjével és Dr. Tardos Katalin, szakmai vezetővel beszélgettünk arról, hogy egy ilyen típusú vállalkozás milyen kihívásokkal néz szembe ma Magyarországon. Működhet-e Másért Vállalkozóként?
Németh Judit hosszú évek óta dolgozott már sikeres HR-szakemberként és fejvadászként, jól ismerte a magyar vállalkozói piacot és a magyar munkaadói gondolkodásmódot. Harmadik gyermekével volt otthon, mikor felmerült benne a gondolat, hogy szeretne eredeti szakmájához kapcsolódva valami olyan tevékenységet is folytatni, melynek jelentős társadalmi haszna van hosszú távon. HR-esként tapasztalta, hogy a munkavállalói oldal felkészítésére – hogy megfeleljenek a munkaadóknak - sokkal jobban odafigyel a szakma, mint arra, hogy a „felelős HR” kialakulhasson és megerősödhessen a cégeknél. Innen jött az ötlete, hogy miért ne lehetne a HR-vezetőkkel és a cégek döntéshozóival dolgozni azért, hogy érzékennyé tegyék őket az esélyegyenlőség és a munkahelyi sokszínűség elveire, és hogy ezzel segítsék a hátrányos helyzetű munkavállalók beilleszkedését a munka világába. Ez nem kis vállalás és célkitűzés egy olyan országban, ahol nem egyszer még a törvényileg előírt diszkriminációmentesség sem evidens és magától értetődő dolog.”
 
Adatok: 
Nehézségek:  Kevésbé innovatív, vagy nyitott vállalatok, félelem a változástól, vagy éppen a sztereotípiák végiggondolásától.
 
Elért előnyök:  Felelős termék kialakítása, vállalati partnereink bizalma, hosszú távú kapcsolatok kialakítása ügyfeleinkkel, növekvő számú szervezet, ahol érték az esélyegyenlőség és a befogadás. 
Helyem a "kisvilágban":  Mindenképpen fontosnak tartom, hogy tevékenységünk célcsoportjaiként megjelenjenek a kis- és középvállalatok, akikkel már a mostani kezdetleges fenntartható „kisvilágban” is nagyon szeretnénk együttműködni. A társadalmi szemléletformálásban addigra már komoly eredményeket tudhatunk majd magunk mögött, és nem kellene egy cégvezetőnek elmagyarázni, miért is érték a másság, a sokszínűség egy csoporton, egy szervezeten belül. Szolgáltatásaink még inkább az emberi kapcsolatok minőségére fókuszálnának, közösségek építésével segítenénk értéket teremteni és a befogadást, elfogadást biztosítani.  
Megvalósítás helye:  Magyarország 
Megvalósítás ideje:  2008-tól 
Vonatkozó honlap:  http:\\www.mtdtanacsado.hu 
Megoldás megvalósítója:  Németh Judit
ügyvezető
+36 30 201 1199
nemeth.judit[kukac]mtdtanacsado.hu